Print

Alcahofas con berberechos

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 120 g alcachofas
  • 75 mL caldo peixe
  • 50 g berberechos
  • 5 g fariña
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Quentar o aceite e engadir o allo picado. Engadir as alcachofas e refogar poñendo un pouco de fariña. Cando non se vexa a fariña mollar co caldo de peixe. Poñer os berberechos e deixar cocer un minuto máis.

Notes

Vantaxes:
O potasio e a fibra son dous dos nutrientes máis abundantes desta hortaliza. Tamén destaca polo seu alto contido en magnesio, fósforo e calcio. Na súa composición atopamos a cinarina, que ten efecto colerético, é dicir, que estimula a función do fígado e facilita a dixestión de graxas. Posúe, tamén, esteroles, que teñen capacidade para limitar a absorción do colesterol no intestino.