Print

Arroz 4 delicias

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 90 g arroz
  • 50 g ovo
  • 25 g gambas
  • 25 g xamón cocido
  • 20 g chícharos
  • 1 dente (5g) allo
  • 3 culleradas (15mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer o arroz en abundante auga fervendo, removendo sobretodo ao principio. Escorrer e refrescar aos 20 minutos. Co ovo faise unha tortilla francesa ben callada e logo córtase en tiras. Os chícharos cócense a parte. Nunha tixola refogar en aceite o allo e as gambas. Engadir o arroz cocido e o xamón troceado así como a tortilla e os chícharos. Servir quente.

Notes

Vantaxes:
O compoñente maioritario do arroz é o amidón (70-80%). O contido de proteínas do arroz rolda o 7%, e contén naturalmente apreciables cantidades de tiamina ou vitamina B1, riboflavina ou vitamina B2 e niacina ou vitamina B3, así como fósforo e potasio. Pero no proceso de refinamento e pulido, pérdese ata o 50% do seu contido en minerais e o 85 % das vitaminas do grupo B, quedando xa que logo convertido nun alimento sobre todo enerxético. O arroz é un alimento positivo para a prevención e mellora dalgunhas patoloxías, como a hipertensión e a hipercolesterolemia, debido ó seu baixo contido en sodio. Ademais, a súa excelente dixestibilidade, ligada a unha acción astrinxente (debida á carencia de fibra), fan do arroz un alimento indicado para recuperar a mucosa intestinal tras unha gastroenterite.