Print

Arroz cremoso de setas

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 80 g arroz
  • 100 g setas
  • 1/2 vaso (150 mL) caldo carne
  • 25 g cebola
  • 10 mL nata
  • 1 dente (5g) allo
  • 5 g queixo relado
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Refogar o allo e a cebola picados en aceite. Engadir as setas, deixando evaporar a auga. Incorporar o arroz e a continuación o caldo con sal en volume 2,5 veces máis que de arroz. Retirar ós 18 minutos e engadir a nata removendo lixeiramente. Cubrir con queixo relado.

Notes

Vantaxes:
O arroz é rico en hidratos de carbono, fundamentalmente amidón, contén vitaminas do grupo B, fósforo e potasio. O arroz é un alimento positivo para a prevención e mellora dalgunhas patoloxías como a hipertensión e a hipercolesterolemia, polo seu baixo contido en sodio.
As setas conteñen un 90% de auga, hidratos de carbono e fibra, polo que se recomendan en dietas de adelgazamento. Son ricas en vitaminas do grupo B, potasio, fósforo, iodo, calcio, e outras substancias beneficiosas para o organismo.