Print

Arroz terra-mar

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 75 g arroz
  • 40 g berberecho
  • 1 vaso (200mL) caldo peixe
  • 30 g chícharos
  • 25 g pemento vermello
  • 25 g salsa tomate
  • 20 g cenoria
  • 1 dente (5g) allo
  • colorante alimentario
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Nunha paelleira ou similar refogar en aceite o allo, a cenornia e o pemento en dados. Engadir o arroz e rustrir. Agregar salsa de tomate e mollar con caldo coloreado moi quente en volume dobre que de arroz. Poñer os chícharos e os berberechos e meter no forno 18 min. a 180ºC.

Notes

Vantaxes:
O arroz é rico en amidón, contén vitaminas do grupo B, fósforo e potasio. É un alimento positivo para a prevención e a mellora dalgunhas patoloxías como a hipertensión e a hipercolesterolemia, debido ó seu baixo contido en sodio. A excelente dixestibilidade do arroz, ligada a unha acción astrinxente (debida a carencia de fibra), fan do arroz un alimento indicado para recuperar a mucosa intestinal tras unha gastroenterite.