Print

Atún encebolado

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g atún
  • 1 (100g) pataca
  • 1 pequena (75g) cebola
  • 1/2 (50 g) pemento verde
  • 50 mL caldo de peixe
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Refogar en aceite o allo picado, a cebola e o pemento verde en tiras. Engadir o caldo de peixe e deixar quecer 5 minutos. Salar e dourar o atún na prancha volta e volta. Cubrir coa salsa e rematar no forno durante 5 ou 10 minutos a 180ºC.

Notes

Vantaxes:
A carne do atún posúe un 12% de graxa, rica en ácidos omega-3, que axudan a rebaixar os niveis de colesterol e triglicéridos do sangue, diminuíndo o risco de doenzas como a aterosclerose, trombose, así como a prevención de enfermidades cardíacas.
Ademais, destaca pola súa composición en vitaminas e minerais. Entre as primeiras destacan as do grupo B. Outros grupos importantes de vitaminas son as liposolubles, como a A e D. Os minerais que destacan na composición do atún son o fósforo e o magnesio, dando, ademais, altos niveis de ferro e iodo.