Print

Bertorella á galega

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g bertorella
  • 150 g pataca
  • 40 g chícharos
  • 2 dentes (10g) allo
  • 2 culleradas (20mL) aceite oliva
  • pementón doce
  • loureiro
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar e cortar a bertorella en rebandas. Poñer a cocer en auga con loureiro as patacas cortadas en rebandas grosas. Aos 8 minutos engadir o peixe e cocer de 5 a 8 minutos máis. Separadamente, preparar unha allada co aceite, allo e pementón. Servir a bertorella enriba das patacas acompañado por chícharos cocidos aparte e a salsa allada por enriba.

Notes

Vantaxes:
A brótola o bertorella, nome polo que se coñece comercialmente a esta especie, é un peixe branco, ainda que dependendo da época e do seu tamaño tammén se pode considerar pescado semigraso. Os pescados brancos son baixos en graxas; ricos en proteínas de alto valor biolóxico e posúen diferentes vitaminas e minerais. Destacan polo seu contido en vitaminas do grupo B (B1, B2, B3, B9, B12). En relación aos minerais, los pescados brancos posúen potasio, fósforo e magnesio, ainda que todos eles están presentes en cantidades medias si se comparan coas contidas na maior parte dos peixes.