Print

Bonito encebolado

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 150 g Bonito
  • 75 g Cebola
  • 120 g Pataca
  • 1 g Sal
  • 40 g Viño branco

Instructions

  • Quentamos o bonito, un pouco, en aceite quente e retiramos. É importante que sexa o mesmo aceite o que se use para, posteriormente, dourar a cebola que regaremos con viño branco. Volvemos incorporar o bonito que rematará de cociñarse coa cebola e co viño, coa calor do lume a salsa será cada vez máis espesa.

Notes

O bonito é un peixe azul de carne saborosa e textura suave. É un peixe graxo, rico en ácidos graxos omega 3 esenciais para previr enfermidades cardiovasculares e reducir o colesterol. Cabe destacar o seu contido en antioxidantes que interveñen na prevención dalgúns tipos de cancro. O inconveniente do bonito é o seu contido en purinas polo que está desaconsellado para persoas con gota.