Print

Braseado de verduras con pataca e aliño de módena

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 120 g pataca
  • 100 g cebola
  • 70 g tomate
  • 60 g pemento verde
  • 60 g pemento vermello
  • vinagre módena
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Fornear todas as verduras enteiras, previamente lavadas, a 170 ºC. Retirar cando estean asadas (aproximadamente 1 hora). Seguidamente, quitar as sementes dos pementos e cortar en tiras, cortar en cuartos a cebola e o tomate e colocar nunha fonte fonda para que se mesturen todos os mollos. Engadir sal, aceite de oliva e vinagre de módena. Deixar a mestura en maceración polo menos durante unha hora. Acompañar de pataca cocida. Servir quente ou frío.

Notes

Vantaxes:
A combinación de pementos verde e vermello, cebola e tomate aporta ao organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerales tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte aos radicais libres que provocan o envellecemento celular.