Print

Caldeirada de lombo de porco adubado

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g lombo porco
  • 50 g arroz
  • 40 g cabaciño
  • 40 g champiñóns laminados
  • 30 g cenoria
  • 30 g cebola
  • 30 g pemento verde
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar en bastóns a cebola, o cabaciño e o pemento verde. Trocear en rebandas pequenas a cenoria e os dentes de allo. Refogar nunha cazola non moi alta as verduras cun pouco de aceite de oliva. Cando as verduras estean comezando a abrandarse engadir os champiñóns limpos e o lombo de porco troceado. Refogar o conxunto e cubrir ata a metade de auga, tapar a cazola e deixar que se cociñe a lume suave por espazo de 20 minutos. Poñer a punto de sal. Servir todo o conxunto en cuencos xa que adoita quedar lixeiramente caldoso.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.