Print

Caldeirada de raia con verduras

Course Segundo prato

Ingredients

  • 175 g raia
  • 1 (100g) pataca
  • 20 g chícharos
  • 15 g cebola
  • 15 g pemento vermello
  • 15 g pemento verde
  • 1 dente (5g) allo
  • 3 culleradas (15mL) aceite oliva
  • pementón doce
  • loureiro
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Nunha pota poñer a cocer as patacas en rodajas coa cebola o pemento vermello e verde. Engadir os guisantes e folla de loureiro. Aos 10 minutos incorporar a raia limpa e deixar cocer sobre 5 minutos máis. Aparte preparar unha allada: quentar o aceite, engadir o allo ata que se doure, retirar do lume e engadir o pemento doce procurando que non se queime. Deixar repousar e coar. Presentar a raia sobre as patacas e engadimos a salsa de allo ao final.

Notes

Vantaxes:
A raia é un peixe branco e, polo tanto, cun baixo contido lipídico. O seu aporte proteico tamén é reducido, pero de alto valor biolóxico, xa que contén todos os aminoácidos esenciais. Tamén aporta vitaminas e minerais pero en cantidades pouco significativas.