Print

Capón asado estilo Vilalba

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 5 g Allo
  • 160 g Capón
  • 70 g Castaña
  • 40 g Cava
  • 15 g Fariña
  • 5 g Limón
  • 1 g Perexil
  • 1 g Sal

Instructions

  • Preparamos un adobo con allo, perexil, sal, aceite, cava e limón. Deixamos macerar durante polo menos 1 h. Aliñamos o capón enteiro, por dentro e por fóra, co adobo que fixemos. Introducimos dentro do galo as castañas peladas, previamente cocidas, e pechámolo (normalmente cosémolo). Adobamos de novo e levamos ao forno 1 h por cada quilo de peza.

Notes

Aínda que o capón se cría en toda Galicia o de Vilalba, capital da Terra Chá, é o máis famoso e recoñecido. Este prato converteuse en habitual no Nadal e a súa fama e consumo nestas datas vai en aumento. Desde o ano 1835 celébrase en Vilalba a Feira do Capón, onde se expoñen e se venden.