Print

Capón asado recheo de verduras

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 5 g Allo
  • 170 g Capón
  • 40 g Cebola
  • 1 g Perexil
  • 30 g Porro
  • 30 g Repolo
  • 1 g Sal
  • 40 g Cogomelo
  • 40 g Tomate
  • 40 g Viño branco
  • 30 g Cenoria

Instructions

  • Picar os allos xunto co perexil, co sal e un chorro de aceite. Distribuír esta mestura no interior e no exterior da peza. Picar as verduras e introducir, só a metade, no interior; xa que a outra metade colocarase arredor da peza, na fonte, que irá posteriormente ao forno. Régase todo con auga e viño, a partes iguais.

Notes

Esta forma de elaborar este prato de capón consiste en enchelo de moi diversas verduras, elixidas ao gusto, como son a cenoria, os porros, os champiñóns, os tomates ou o repolo. Énchese de verduras e, despois, cocíñase con parte desas verduras rodeando o capón, no recipiente onde se cociña. As verduras teñen multitude de vitaminas e minerais, ademais de fibra e, ademais, non conteñen apenas proteínas nin graxas, aínda que si certa cantidade de hidratos de carbono. Son unha importante fonte de vitamina A e C. Entre os minerais que teñen destacan o ferro, o magnesio, o potasio e o calcio.