Print

Champiñóns con gambas

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 150 g champiñóns laminados
  • 60 mL viño branco
  • 50 g gambas
  • 1 dente (5g) allo
  • chile
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Poñer na tixola os allos en láminas, refogalos e engadir a guindilla. Incorporar os champiñóns cortados en láminas e refogar ata que estean tenros, engadir as gambas e o viño branco e comprobar de sal.

Notes

Vantaxes:
O champiñón é un dos fungos máis consumidos debido ás súas propiedades remineralizantes e organolépticas. Non presenta un gran contido en minerais, pero si presenta unha gran variedade dos mesmos. Contén, ademais, pequenas cantidades de vitamina A, C, D e B1. O contido calórico deste alimento é baixo, sendo moi adecuado en dietas depurativas ou para perder peso. O seu aporte de fibra non soluble favorece un efecto saciante. Aporta un contido en graxas moi baixo sendo estas moi saudables (acedo linoleico). E o seu contido en selenio confírelle un efecto antioxidante.