Print

Cinta de lombo de porco con verduras

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g cinta lombo porco
  • 65 g pataca
  • 65 g salsa tomate
  • 40 g pemento vermello
  • 40 g pemento verde
  • 40 g cabaciño
  • 40 mL caldo carne
  • 40 mL auga
  • 30 g cebola
  • 20 g cenorias
  • 20 mL brandy
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • loureiro
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar a cinta de lombo en anacos, salpementar e dourar nunha tixola e flambear co brandy. No mesmo aceite refogar as verduras cortadas en dados. Engadir a salsa de tomate e o caldo. Introducir a carne ata a súa cocción e acompañar de pataca frita cortada en dados.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.