Print

Cóctel de peixe

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 20 g Aceite de oliva
  • 5 g Allo
  • 25 g Cebola
  • 32 g Ovo
  • 80 g Pescada
  • 5 g Perexil
  • 25 g Pemento vermello
  • 25 g Pemento verde
  • 80 g Peixe sapo
  • 10 g Vinagre

Instructions

  • Metemos nunha cazola con auga e sal a pescada e o peixe sapo e deixámolos cocer. Unha vez cocidos, escorrémolos e desmiuzámolos en anaquiños. Por outro lado, cocemos os ovos e unha vez cocidos deixámolos arrefriar. Picamos a cebola, os allos, os pementos, o perexil e o ovo cocido, engadimos ao peixe e botámoslle o sal, o vinagre e o aceite.

Notes

Este prato, cuxa orixe non está moi clara, converteuse nun típico do Nadal nos últimos anos. Pode elaborarse con peixe ou marisco. É un prato axeitado para incluír en dietas de adelgazamento debido as poucas calorías e graxa que ten. É un alimento que proporciona proteínas e é rico en minerais esenciais para o bo funcionamento do organismo, como o magnesio, sodio, potasio, e fósforo.