Print

Coles refogadas

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 130 g coles Bruxelas
  • 50 g ovo
  • 25 g entrefebras afumadas
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer as coles ó vapor ou en auga abundante e escorrer. Nunha cacerola rustrir en aceite as entrefebras afumadas cortadas en bastóns e engadir o pementón. Engadirlle as coles e mesturar con coidado de que non rompan.

Notes

Vantaxes:
As coles de Bruxelas son as que máis calorías aportan do seu xénero, debido ó seu maior contido en hidratos de carbono e proteínas (de baixo valor biolóxico). Por outra banda, comparten co resto de verduras o seu elevado contido en auga. Son a maior fonte de vitamina C comparándoas coas verduras da mesma familia. Tamén son unha boa fonte de folatos, e, en menor proporción, de beta-caroteno e vitaminas do grupo B. En canto ós minerais, destaca a presenza de potasio, fósforo e iodo, e cantidades discretas de zinc, calcio (de pobre absorción), magnesio e sodio. O seu contido en fibra insoluble é elevado, favorecendo a sensación de saciedade e o tránsito intestinal, de tal forma que mellora o estrinximento.