Print

Costeletas de porco en "piperada"

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g costeleta porco
  • 75 g tomate
  • 150 g salsa tomate
  • 25 g pemento vermello
  • 25 g pemento verde
  • 25 g cebola
  • 25 mL caldo carne
  • 1 dente (4g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • perexil
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar as costeletas e salpementar. Pasar por fariña e fritir ata dourar. Separadamente, preparar a salsa refogando en aceite o allo, a cebola e os pementos (todo en xuliana), e engadirlle a salsa de tomate. Verter sobre as costeletas ó caldo e fornear 15 minutos a 180ºC. Acompañar da mesma salsa.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo, excepto o calcio. Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que a carne de vaca ou de cordeiro, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco é aconsellable para os hipertensos e para aqueles que padecen de exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido, xa que o abuso de proteínas de orixe animal e de graxas saturadas ten repercusións nocivas na saúde.