Print

Crêpes de centola

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 3 g Aceite de oliva
  • 5 g Cebola
  • 35 g Centola
  • 15 g Cereixa
  • 5 g Coñac
  • 0.20000000298023224 g Chile
  • 20 g Fariña
  • 40 g Ovo
  • 25 g Leite desnatado
  • 5 g Manteiga
  • 10 g Nata
  • 0.20000000298023224 g Pementa branca
  • 0.20000000298023224 g Sal
  • 25 g Tomate
  • 6 g Cenoria

Instructions

  • En primeiro lugar, faremos as filloas mesturando a fariña coa cervexa e mais 150 cc de leite, engadimos os ovos, batemos ben e condimentamos cun chisco de sal e pementa. Derretemos a manteiga, nunha cunca, e preparamos un anaco de algodón co que iremos mollando a tixola onde imos facer as filloas. A lume medio, mollamos a tixola co algodón e vertemos, cun cazo, un pouco da mestura e cando se empece a desprender polos bordos dámoslle a volta. Continuamos, así, ata rematar a masa depositándoas sobre un prato. A continuación, prepárase unha salsa americana para marisco refogando a cebola e a cenoria en aceite, cando empece a tomar cor engádeselle o tomate e a pementa de Caiena. Rectifícase de sal e engádeselle a centola esmigallada, cando estea no seu punto, á mestura e énchese co coñac e préndese lume ata reducir a salsa uns minutos. Esta mestura distribúese sobre as filloas e enrólanse. Póñense nunha fonte de forno, énchense cun pouco de nata líquida e póñense, un momento, a gratinar. Sérvese quente.

Notes

A centola contén proteínas e é rica en cinc que facilita a asimilación e o almacenamento da insulina. Ademais, é beneficiosa para o sistema inmunitario. Tamén destaca o seu contido de iodo que axuda a regular o colesterol e a procesar os hidratos de carbono. Ao igual que acontece no resto dos mariscos, polo contido de purinas da centola desaconséllase o seu consumo en persoas que sofren gota ou hiperuricemia. A masa das filloas contén enerxía polo seu contido en hidratos de carbono e, así, aumenta as calorías do prato.