Print

Dourada ás costas

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g dourada
  • 1 (100g) pataca
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada (10mL) vinagre
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • caiena
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar e filetear a dourada. Marcar na prancha e poñer en placa de forno. Separadamente, fritir o allo fileteado coa caiena no aceite de oliva e cando estea frito verter sobre o peixe e engadirlle o vinagre, cubrir con perexil e meter ao forno 8 min. Servir sobre patacas cocidas en rebandas.

Notes

Vantaxes:
A dourada contén proteínas de alto valor biolóxico e niveis relativamente baixos de graxa, polo que o seu valor calórico é reducido. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B (niacina e cobalamina), A e E. Os minerais máis abundantes neste peixe son o potasio e o fósforo. Por outra parte o principal compoñente da pataca despois da auga, é o amidón. Cabe destacar o seu baixo aporte de proteínas e graxas. Ademais é unha importante fonte de minerais como potasio, magnesio e fósforo, e vitaminas do grupo B (tiamina, niacina) e vitamina C. Estas substancias son beneficiosas para o organismo, xa que melloran as doenzas relacionadas cos riles ou cistite. É aconsellable o seu consumo pola súa acción diurética e depuradora.