Print

Ensalada completa

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 5 g Aceite de oliva
  • 30 g Oliva
  • 15 g Atún
  • 15 g Cebola
  • 30 g Espárrago
  • 55 g Leituga
  • 40 g Millo
  • 70 g Tomate
  • 3 g Vinagre

Instructions

  • Lavamos os ingredientes e cortámolos. Colocámolos, nunha fonte, e regamos con aceite e vinagre ao gusto.

Notes

A ensalada completa permítenos incorporar unha gran variedade de verduras e hortalizas que cobren as necesidades diarias de vitaminas e minerais. A leituga ten un baixo contido calorífico que favorece a dixestión e, en xeral, é beneficiosa para todo o aparato dixestivo. Ademais contén calcio, magnesio, fósforo, potasio, sodio e ferro. O atún posúe grandes cantidades de ácidos graxos omega 3, bos para o corazón, ademais contén proteínas e poucas calorías e graxas. Os espárragos e o millo proporcionan fibra á ensalada. O tomate é un bo antioxidante polo seu contido en licopeno. Tamén é rico en cobre e en potasio. A cebola, polo seu contido en compostos de xofre, ten poder bactericida.