Print

Ensalada de cangrexo

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 100 g pauciños de cangrexo
  • 20 g maionesa
  • 1 pequeno (50g) ovo
  • 10 g ketchup
  • 20 g millo
  • perexil

Instructions

  • Preparar a salsa rosa con maionesa e ketchup. Engadir os pauciños de cangrexo en tiras finas, o ovo previamente cocido en dados e o millo. Suxerencia de acompañar con leituga.

Notes

Vantaxes:
Neste prato combínanse as propiedades dos pauciños de cangrexo (surimi) que son un concentrado de proteínas insolubles e posúen baixa cantidade de lípidos, coas características do ovo que é o alimento que contén o mellor perfil proteico e do seu contido lipídico, máis da metade son graxas insaturadas; ademais, contén dous carotenoides que interveñen favorablemente na saúde visual.
Inconvenientes:
Debe controlarse o consumo de maionesa, debido ó seu alto contido en graxas.