Print

Ensalada de garavanzos e arroz con espárragos trigueros

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 70 g garavanzos
  • 35 g arroz
  • 25 g espárragos trigueros
  • 25 g champiñóns
  • 20 g cebola
  • 3 mL vinagre
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer o arroz en auga fervendo con sal e un pouco de aceite durante 18 minutos, unha vez transcorrido ese tempo se escorre, se refresca e resérvase. Picar finamente a cebola, laminar os champiñóns e cortar os espárragos trigueros en bastóns. Nunha tixola quente cun pouco de aceite de oliva, refogar á vez a cebola, os champiñóns e os espárragos trigueros, ata que se douren as hortalizas. Retirar do lume, poñer a punto de sal e engadir un pouco de vinagre para darlle un toque de acidez. Nunha ensaladeira colocar os garavanzos cocidos como base, engadir o arroz cocido xunto coas hortalizas refogadas e aliñadas co vinagre.

Notes

Vantaxes:
O nutriente principal dos garavanzos son os hidratos de carbono, dos cales o amidón é o máis abundante. Presenta un bo aporte proteico, pero sen diferenzas respecto dos demais legumes secos; ademais, son proteínas incompletas por falta de metionina (un aminoácido esencial). O contido que presenta de lípidos é maior ca no resto de legumes, destacando a presenza de ácidos insaturados como son o ácido oleico e linoleico. Os garavanzos presentan un elevado contido de folatos e tiamina, e minerais como calcio, fósforo, ferro, potasio e magnesio; ademais aportan unha gran cantidade de fibra.