Print

Escalope de lombo de porco ao queixo de Arzúa

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g lombo porco
  • 50 mL caldo carne
  • 50 mL nata
  • 50 g arroz
  • 25 g queixo de Arzúa
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • perexil
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar o lombo en escalopíns de 75 gr, salpementar. Mesturar o queixo sen cortiza coa nata e fundir lentamente. Engadirlle o caldo de carne, triturar en túrmix. Pasar a carne na prancha e salsear. Acompañar dun arroz branco ao forno.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que a carne de vaca ou de cordeiro, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco é aconsellable para os hipertensos e para aqueles que padecen de exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido xa que o abuso de proteínas de orixe animal e de graxas saturadas ten repercusións nocivas na saúde.