Print

Espaguetis boloñesa

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 60 g espaguetis
  • 50 g carne tenreira picada
  • 50 g carne porco picada
  • 1/2 (20 g) cenoria
  • 75 g salsa tomate
  • 25 mL viño tinto
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto
  • pementa branca
  • perexil picado

Instructions

  • Cocer a pasta en abundante auga con sal. Á parte, ristrir o allo e a cenoria nunha tixola con aceite. Engadir a carne picada e saltear. Engadir o viño tinto, deixar reducir e engadir a salsa de tomate cocendo todo xunto. Servir a pasta quente coa salsa por riba.

Notes

Vantaxes:
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico da pasta, da carne de tenreira e de porco, e do tomate e os seus derivados, que presentan numerosos beneficios para o organismo, tales como propiedades antioxidantes debidas ó licopeno ou efecto diurético debido ó potasio.