Print

Espetada de lombo de porco

Course Segundo prato

Ingredients

  • 100 g lombo porco
  • 1 (100g) pataca
  • 60 g viño branco
  • 25 g champiñóns enteiros
  • 10 g pemento vermello
  • 10 g pemento verde
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • pementa branca
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar o lombo en dados e insertar nunha espetada intercalando dados de pementos e champiñóns. Quentar no forno introducindo a espetada salpementada nunha placa. Regar co viño branco e retirar cando estea tenra. Acompañar de puré de pataca.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que a carne de vaca ou de cordeiro, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco é aconsellable para os hipertensos e para aqueles que padecen de exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido xa que o abuso de proteínas de orixe animal e de graxas saturadas ten repercusións nocivas na saúde.