Estufado de tenreira á húngara
Ingredients
- 150 g tenreira guisar
- 1 vaso (250 mL) caldo carne
- 1 (100g) pataca
- 60 mL vino titno
- 50 g salsa tomate
- 40 g cebola
- 40 g cenoria
- 25 g pemento vermello
- 20 g chícharos
- 20 g porro
- 1 dente (5g) allo
- 10 g fariña
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- pementón doce
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar a carne en anacos non moi grandes, salgar e dourar nunha tixola nun pouco de aceite moi quente e reservar. Pasar a unha pota. Dourar as verduras picadas en dados non moi pequenos, engadir pementón doce, fariña e viño deixando reducir. Engadir o tomate e a carne dourada. Cubrir co caldo de carne e deixar cocer 1h aprox. As patacas córtanse en dados e frítense lixeiramente para engadir ao final á carne así como os chícharos cocidos á parte.
Notes
Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.