Print

Feixóns verdes con chourizo

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 175 g feixóns
  • 25 g chourizo
  • 20 g salsa tomate
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar os feixóns e cortar en bastóns. Cocer en auga con sal. Escorrer e reservar. Nunca tixola, quentar o aceite, engadir o chourizo en rebandas e rustrir. Engadir os feixóns verdes e o tomate en salsa. Mesturar os ingredientes e retirar.

Notes

Vantaxes:
Os feixóns caracterízanse polo seu baixo aporte calórico, fundamentalmente debido ó seu escaso contido en graxas e á súa riqueza en fibra; son pobres en sodio e conteñen vitaminas como a vitamina A e B6 (piridoxina).
Inconvenientes:
Aínda que presenta proteínas de gran valor biolóxico, debemos moderar o consumo de chourizo debido ó seu alto contido enerxético e graxo.