Print

Feixóns verdes con pataca cocida

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 150 g feixóns verdes
  • 1 (100g) pataca
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer durante 15 minutos nunha cazola con auga fervendo os feixóns verdes previamente pelados do fío lateral. Despois escorrer, reservar o caldo de cocción dos mesmos. Pelar as patacas e cortalas en rebandas non moi grosas que coceremos en auga fervendo con sal durante 15 minutos ou ata que as patacas estean cocinadas e escorrer. Nunha tixola cun pouco de aceite de oliva rustrir o allo picado e engadir os feixóns coas patacas e un pouco de caldo de cocción. Rociar cun pouco de aceite de oliva virxe, sal e pementas variadas.

Notes

Vantaxes:
Os feixóns caracterízanse polo seu baixo aporte calórico, fundamentalmente polo seu escaso contido en graxas e á súa riqueza en fibra; son pobres en sodio e conteñen vitaminas como a vitamina A e B6 (piridoxina).