Print

Fetuccine primavera

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 70 g pasta fetuccine
  • 75 g salsa tomate
  • 40 g cabaciño
  • 40 g cenoria
  • 25 g champiñóns laminados
  • 20 g pemento vermello
  • 20 g cebola
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa branca
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer a pasta ao dente segundo o tempo que nos indique o fabricante, escorrer e refrescar en auga fría. Cortar as hortalizas en dados e refogar. Engadir a salsa de tomate e a continuación a pasta, poñer sal e pementa ao gusto. Servir ben quente.

Notes

Vantaxes:
As principais características da pasta son o seu grande aporte en hidratos de carbono de absorción lenta (amidón) e en proteínas (glute), e o seu baixo contido en graxas. Ademais, ten a vantaxe de que é moi fácil de cociñar.
A combinación de pemento vermello, cenoria, cebola e cabaciño aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerais tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.