Print

Fideuá vexetal

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 70 g fideo groso perla
  • 1 vaso (200mL) caldo polo
  • 5 salsa tomate
  • 20 g champiñóns laminados
  • 20 g berenxena
  • 20 g pemento vermello
  • 20 g cenoria
  • 20 g cabaciño
  • 15 g chícharos
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • colorante alimentario
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar as hortalizas en dados (pemento, cenoria, cabaciño e berenxena) e refogar en aceite co allo picado. Poñer a salsa de tomate e cubrir con caldo coloreado. Engadir a pasta, e a metade de cocción os champiñóns e chícharos crus. Terminar no forno ata que resulte seca.

Notes

Vantaxes:
Neste prato combínase o valor calórico e nutricional da pasta cos beneficios das verduras. Destacan as propiedades antioxidantes, o aporte vitamínico, fundamentalmente, vitaminas do grupo B, A e C; e minerais como potasio, magnesio e fósforo.