Print

Guiso de raia

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g raia
  • 1 (100g) pataca
  • 20 g cebola
  • 20 g chícharos
  • 20 g pemento vermello
  • 20 g pemento verde
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementón doce
  • loureiro
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar e cortar a raia. Refogar a cebola e pementos en aceite. Engadir a pataca e cubrir con auga. Engadir a raia e os chícharos. Cando todo estea cocido escorrer o auga e engadir unha allada con aceite, allo e pementón. Servir a raia enriba das patacas acompañado por chícharos cocidos a parte e a salsa allada por enriba.

Notes

Vantaxes:
A raia é un peixe branco e, polo tanto, cun baixo contido lipídico. O seu aporte proteico tamén é reducido, pero de alto valor biolóxico, xa que contén todos os aminoácidos esenciais. Tamén aporta vitaminas e minerais pero en cantidades pouco significativas.