Print

Lentellas ao pobre

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 1 vaso (250 mL) auga
  • 70 g lentellas
  • 30 g cebola
  • 30 g cenoria
  • loureiro
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar as verduras en dados. Poñer a cocer todos os ingredientes xuntos nunha cazola. Cocer ata que a lentella estea tenra. Dar o toque de sal e deixar repousar.

Notes

Vantaxes:
As lentellas son fonte natural de proteínas. A riqueza proteica e de ácidos nucleicos favorece a loita fronte ó envellecemento celular. As lentellas posúen un alto contido en hidratos de carbono, pero as legumes teñen a capacidade de controlar a glucosa que se incorpora no sangue. Ademais, as lentellas conteñen unha alta porcentaxe de potasio, que favorece a eliminación de líquidos do organismo. Son ricas en vitaminas do grupo B, ácido fólico e ferro.
Inconvenientes:
O ferro de orixe vexetal é de máis difícil absorción que o ferro de orixe animal.