Print

Lentellas con berenxena

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 6 g de lentellas
  • 3 d de cenoria
  • 30 g de cebola
  • 30 g pemento verde
  • 30 g de tomate
  • 30 g berenxena
  • 5 g allo
  • 1 g sal
  • 5 g aceite oliva

Instructions

  • Poñer as lentellas nunha cazola co touciño entrefebrado, coa cebola, co tomate, co pemento, coa cenoria, co allo e co aceite. Cubrir todo con auga e, cando comece a ferver, baixar a intensidade do lume para que o fervor sexa suave. Á metade de cocción, engadir as berenxenas cortadas en dados. Condimentar con sal e deixar repousar 10 minutos fóra do lume pero coa cazola tapada.

Notes

Vantaxes:
As lentellas son fonte natural de proteínas. A riqueza proteica e de ácidos nucleicos favorece a loita fronte ó envellecemento celular. As lentellas posúen un alto contido en hidratos de carbono, pero os legumes teñen a capacidade de controlar a glucosa que se incorpora no sangue. Ademais, as lentellas conteñen unha alta porcentaxe de potasio, que favorece a eliminación de líquidos do organismo. Son ricas en vitaminas do grupo B, ácido fólico e ferro.
Inconvenientes:
O ferro de orixe vexetal é de máis difícil absorción que o ferro de orixe animal. Por outra parte, aínda que o chourizo presenta proteínas de gran valor biolóxico, debemos moderar o seu consumo polo seu alto contido enerxético e graxo.