Print

Lentellas estofadas con chourizo

Course Segundo prato

Ingredients

  • 1 vaso (200mL) auga
  • 70 g lentellas
  • 50 g cebola
  • 25 g chourizo caseiro
  • 20 g tocino
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Introducir en auga fría todos os ingredientes cortados en dados (excepto a pataca que se engadirá á media hora) e cocer lentamente ata que estea todo cocido. Dar o punto de sal e deixar repousar.

Notes

Vantaxes:
As lentellas son fonte natural de proteínas. A riqueza proteica e de ácidos nucleicos favorece a loita fronte o envellecemento celular. As lentellas posúen un alto contido en hidratos de carbono, pero as legumes teñen a capacidade de controlar a glicosa que se incorpora na sangue. Ademais as lentellas conteñen un alto porcentaxe de potasio, que favorece a eliminación de líquidos do organismo. Son ricas en vitaminas do grupo B, ácido fólico e ferro.
Inconvenientes:
O ferro de orixe vexetal é de máis difícil absorción que o ferro de orixe animal. Por outra parte, aínda que o chourizo presenta proteínas de gran valor biolóxico, debemos moderar o seu consumo polo seu alto contido enerxético e graxo.