Print

Lombo de pescada con mexillóns

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g lombo pescada
  • 1 (100g) pataca
  • 100 mL caldo peixe
  • 50 g mexillóns
  • 40 g cebola
  • 10 g fariña
  • 1 dente (5g) allo
  • 3 culleradas (15mL) aceite oliva
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Marcar os lombos de merluza sazonados. Refogar o allo e a cebola picada no aceite, engadir a fariña e mollar co caldo. Abrir os mexillóns nunha pota separadamente ao vapor e introducilos na salsa. Cubrir a pescada e introducir no forno ata a súa cocción. Acompañar de patacas cocidas.

Notes

Vantaxes:
A pescada é un peixe branco, é dicir, baixo en graxas; é rica en proteínas de alto valor biolóxico e posúe diferentes vitaminas e minerais. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B (B1, B2, B3, B9, B12), pero, a cantidade destas vitaminas presentes na pescada non é relevante se se compara coa que conteñen alimentos ricos nestes nutrientes (cereais integrais, legumes, verduras de folla verde, fígado e carnes en xeral). En relación ós minerais, a pescada posúe potasio, fósforo e magnesio, aínda que todos eles están presentes en cantidades medias se se comparan coas contidas na maior parte dos peixes.