Print

Lombo de porco á laranxa

Course Segundo prato

Ingredients

  • 120 g lombo porco
  • 1/2 vaso (120 mL) caldo carne
  • 1 pequena (100g) laranxa
  • 50 g puré pataca
  • 50 mL leite desnatado
  • 50 mL viño branco
  • 10 g cenoria
  • 10 g porro
  • 10 g cebola
  • 1 cullerada (5mL) licor Cointreau
  • 5 g maicena
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva suave
  • sal ao gusto

Instructions

  • Colocar o lombo ou cinta de lombo nunha placa de forno e acompañar dunha bresa de hortalizas (ceboria, cebola, porro e anacos de laranxa). Introducir no forno e asar ata que estea tenro dando a volta á metade de cocción e engadindo viño branco. Retirar do forno e coar a salsa por un chinés engadindo caldo de carne. Ferver e engadir un chorriño de licor e espesar con maicena se fose necesario. Acompañar con puré de pataca e cubrir coa salsa.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.