Print

Lombo de porco en salsa de améndoas

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g lombo porco
  • 60 g cebola
  • 50 g arroz
  • 25 mL brandy
  • 10 g améndoas
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • loureiro
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar o lombo en dados non moi pequenos, salpementar e fritir. Nese mesmo aceite refogar o allo e a cebola picados. Introducir a carne, flambear con brandy ata evaporar o alcohol. Mollar co caldo de carne e deixar a lume ata terminar a cocción. Rematar con améndoas laminada. Acompañar de arroz en branco.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.