Print

Luras pequenas na súa tinta

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 5 g Aceite de oliva
  • 5 g Allo
  • 60 g Arroz
  • 30 g Caldo de peixe
  • 40 g Cebola
  • 100 g Lura pequena
  • 1 g Chile
  • 8 g Fariña
  • 1 g Sal
  • 15 g Salsa de tomate
  • g Tinta de lura
  • 30 g Viño branco

Instructions

  • Salgamos as luras pequenas e pasámolas por fariña antes de as fritir lixeiramente. Nunha cazola, refógase o allo, a cebola e a pementa de Caiena en aceite sen que tomen cor. Engadimos o pemento, o tomate e o viño branco. Unha vez feito, engádense os chocos e a tinta destes. Cóbrense co caldo e cócense 30 min. Acompáñanse de arroz branco.

Notes

O choco contén unha baixa cantidade de graxa, a maior parte desta é do tipo omega 3 polo que ten propiedades cardiosaudables. Contén unha pequena cantidade de calorías, polo que son adecuados para incluír en dietas de adelgazamento, a isto únese o seu baixo contido en colesterol. É rico en proteínas e apenas contén hidratos de carbono. O choco utiliza a tinta que contén nunha glándula para a súa defensa e camuflaxe. Esta tinta utilízase como unha salsa para acompañar os chocos que lle dá un sabor a "mar" característico.