Print

Mero á grella

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 7 g Aceite de oliva
  • 2 g Allo
  • 50 g Cebola
  • 180 g Mero
  • 120 g Pataca
  • 1 g Perexil
  • 0.5 g Sal

Instructions

  • Retiraremos do peixe os restos dun adobo xa feito cunha mestura de allo, perexil, aceite e cebola. Cubrir a peza ou os anacos con aceite e poñer na grella. O punto óptimo de cociñado alcánzase cando a espiña do peixe xa non se adhire á carne. Presentaremos o prato cunhas patacas cocidas e aderezado con perexil.

Notes

A forma máis común de preparar este peixe é á prancha, con aceite, sal e limón, pois é o mellor xeito de percibir a súa extraordinaria calidade. É un peixe de carne branca e de carne consistente. Polo seu contido moderado de graxa, a cherna considérase un peixe semigraxo de gran dixestión. Contén ácidos graxos omega 3 que diminúen o nivel de colesterol e diminúen o risco de formación de coágulos, polo que preveñen as enfermidades cardiovasculares. Proporciona á dieta unha elevada cantidade de proteínas de gran valor biolóxico. É tamén rico en vitaminas así como unha excelente fonte de sales minerais. O mellor de todo para os que desexan manter a liña é que posúe poucas calorías.