Print

Minestra galega

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 36 g Alcachofa
  • 50 g Ceboliña
  • 15 g Espárrago
  • 60 g Chícharo
  • 30 g Ovo
  • 20 g Xamón curado
  • 38 g Feixó
  • 60 g Pataca
  • 30 g Pemento verde
  • 50 g Tomate
  • 25 g Cenoria

Instructions

  • Douramos os ingredientes con aceite quente na base dunha cazola. Despois, cocemos a mestura durante 20 min, escorremos e servimos. Opcionalmente, podemos servir con ovos escalfados, tomates e espárragos.

Notes

Este é un prato moi nutritivo e completo que incorpora multitude de verduras presentes na rica e abundante horta galega. A minestra é un prato que ten vitaminas principalmente do grupo B, A e C. Ten poucas calorías debido ao seu gran contido de auga polo que é un prato moi axeitado para incluír en dietas de adelgazamento. Tamén contén fibra que regulan o tránsito intestinal e minerais, como o potasio, o magnesio, o ferro e o calcio.