Print

Palometa en adubo

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g palometa
  • 40 g pemento vermello
  • 40 g pemento verde
  • 40 g cebola
  • 10 g fariña
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • vinagre
  • ourego
  • pementa
  • pementa negra en gran
  • sal ao gusto

Instructions

  • Macerar todos os ingredientes (excepto a fariña) durante 2 horas. Escorrer os anacos de palometa e cubrir con fariña. Fritir en aceite quente. Acompañar coas verduras refogadas (pemento vermello, pemento verde, cebola).

Notes

Vantaxes:
A palometa é un peixe semigraxo. Destaca polo seu contido en proteínas, superior ó da grande parte dos peixes, sendo estas de gran valor biolóxico. A palometa tamén aporta diferentes vitaminas e minerais, sendo a vitamina B12 a máis abundante, ata superando os niveis que conteñen ovos e algunhas carnes.