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Pasta mariñeira

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 70 g pasta farfalle
  • 50 g luras
  • 50 g mexillóns sen cuncha
  • 5 g queixo parmesano
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • 50 g salsa tomate
  • sal ao gusto
  • perexil picado
  • caiena

Instructions

  • Cocer la pasta en agua hirviendo con sal durante el tiempo que nos indique el fabricante. Escurrir y refrescar. En aceite de oliva rehogar el ajo, guindilla .Añadir el calamar en dados y rehogar. Añadir la carne de mejillón limpia cortada en trozos y la salsa de tomate .Agregar la pasta y saltear el conjunto. Espolvorear de perejil y queso rallado.

Notes

Vantaxes:
Este prato combina o aporte en hidratos de carbono da pasta co aporte en proteínas de alto valor biolóxico e tamén cos minerais das luras e os mexillóns.
Inconvenientes:
As luras non son recomendables en persoas con colesterol alto e con hipertensión, porque presenta altas porcentaxes desta substancia.