Print

Pastel de verduras ao forno

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 80 g ovo
  • 45 mL leite desnatado
  • 45 mL nata
  • 40 g espinacas
  • 25 g cenoria
  • 25 g cabaciño
  • 25 g tomate
  • 20 g cebola
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar as verduras en dados pequenos, refogar nunha pota co aceite, segundo orde de cocción. Ferver as espinacas en abundante auga, escorrer ben e reservar. Realizar a masa mesturando o ovo batido coa nata e o leite, introducir os ingredientes na masa e salar. Preparar o molde onde se desexe fornear (ex:molde de flan) e levar ao forno 110º aprox. 1 hora baño maria.

Notes

Vantaxes:
A combinación de espinacas, cabaciño, cenoria, cebola e tomate aporta ao organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerales tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte aos radicais libres que provocan o envejecimiento celular.