Print

Patacas con pementos e ovo frito

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 15 g Aceite de oliva
  • 54 g Ovo
  • 100 g Pataca
  • 120 g Pemento verde
  • 0.5 g Sal

Instructions

  • Vertemos as patacas, previamente cortadas en toros, nunha cazola con auga. Unha vez cocidas, fritimos os pementos e o ovo nunha tixola con aceite. Para finalizar, servimos no prato todo xunto.

Notes

O ovo é un dos alimentos que máis proteínas teñen. A xema do ovo contén vitamina B, minerais e fósforo. A acción antioxidante dalgunhas vitaminas e oligoelementos do ovo axudan a protexer o noso organismo de procesos dexenerativos diversos así como das enfermidades cardiovasculares. A pataca é unha boa fonte de enerxía. Ao ser consumida como alimento básico tamén contén unha proporción alta de folato, vitamina C, tiamina (B1), potasio e ferro. Á vez contribúe de xeito importante á inxestión de proteínas. O pemento proporciona unha boa fonte de fibra, ademais ten vitamina C que ten función antioxidante. Pola súa riqueza en potasio e escaseza de sodio, son adecuados para persoas hipertensas, e que padezan gota, xa que teñen acción diurética.