Print

Peituga de polo á crema

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g peituga polo
  • 1/2 vaso (100mL) leite desnatado
  • 25 mL nata
  • 25 g champiñóns laminados
  • 6 g fariña
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa branca
  • sal ao gusto

Instructions

  • Salpementar a peituga. Cortar en dados grandes e pasar por tixola lixeiramente. Á parte, facer unha bechamel co aceite e fariña engadindo o leite quente e deixando cocer. Engadir as peitugas e os champiñóns. Terminar con nata.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.