Print

Peixe espada á cordobesa

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g peixe espada
  • 1 (100g) pataca
  • 75 g salsa tomate
  • 40 g cebola
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar o peixe espada e marcalo na prancha volta e volta. Separadamente nunha pota refogar o allo picado, engadir a cebola picada e cando estea case pochada engadir o tomate. Verter sobre o peixe cubrir de perexil e meter ao forno 10 min a180ºC. Acompañar de pataca cortada en rebandas ao vapor.

Notes

Vantaxes:
O peixe espada é un peixe semigraxo. O seu contido en proteínas non é moi elevado, pero son dun alto valor biolóxico, xa que inclúen todos os aminoácidos esenciais. Ademais contén diferentes vitaminas e minerais, entre os que destacan as vitaminas do grupo B e A, e a presenza de fósforo e magnesio, posto que este peixe é o máis rico nestes minerais.