Print

Peixe espada con salsa de chícharos

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g peixe espada
  • 125 g chícharos
  • 80 g pataca
  • 100 mL leite desnatado
  • 6 g fariña
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer os chícharos en abundante auga fervendo con sal, escorrer e reservar. Elaborar unha salsa bechamel, que será a base da salsa de chícharos. Pasar os chícharos escorridos pola batidora ou polo pasapurés e engadir á bechamel, mesturar ben procurando que quede lixeira, e poñer a punto de sal. Untar con aceite de oliva as talladas de peixe espada e cociñar á prancha, volta e volta, 1 minuto por cada lado. Poñer a punto de sal o peixe espada e acompañar coa salsa de chícharos e pataca cocida.

Notes

Vantaxes:
O peixe espada é un peixe semigraxo. O seu contido en proteínas non é moi elevado, pero son dun alto valor biolóxico, xa que inclúen todos os aminoácidos esenciais. Ademais contén diferentes vitaminas e minerais, entre os que destacan as vitaminas do grupo B e A, e a presenza de fósforo e magnesio, posto que este peixe é o máis rico nestes minerais.