Print

Perca ao forno con salsa verde e setas

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g perca
  • 100 g pataca
  • 80 g setas
  • 30 g cebola
  • 20 g chícharos
  • 10 g espárrago branco
  • 100 mL caldo peixe
  • 5 g fariña
  • perexil
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Poñer nun bandexa de forno os filetes de perca e colocar ao seu ao redor as setas. Sazonar e introducir no forno quente durante uns 15 minutos a 170 ºC. Abrir o forno e dar a volta á perca. Preparar unha salsa verde: refogar en aceite o allo e cebola picados sen que tome cor. Engadir un pouco de fariña e caldo de peixe. Deixar cocer 10 min e engadir perexil picado. Acompañar dunhas patacas redondas cocidas, chícharos e espárrago.

Notes

Vantaxes:
A perca é un peixe branco, cun baixo contido lipídico; non presenta unha porcentaxe elevada de proteínas, pero as que contén son dun alto valor biolóxico. Ademais, contén vitaminas do grupo B e A, e minerais como potasio, fósforo, magnesio e ferro.