Print

Pisto de verduras con piñóns

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 75 g cabaciño
  • 75 g salsa tomate
  • 25 g pemento vermello
  • 25 g pemento verde
  • 25 g cebola
  • 10 g piñóns
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar as verduras en dados. Refogar por orde de dureza no aceite de oliva, primeiro cebola e pementos, logo o cabaciño e finalmente a salsa de tomate. Poñer a punto de sal e cubrir cos piñóns torrados.

Notes

Vantaxes:
Os piñóns son ricos en calcio, magnesio e ferro, polo que son recomendables en persoas con osteoporose e descalcificación. Os seus ácidos graxos mono e poliinsaturados son moi adecuados para combater o colesterol e as enfermidades cardiovasculares.
A combinación de pemento verde e vermello, tomate, cebola e cabaciño, aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C; e minerais, tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.