Print

Polo asado á cervexa

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g polo
  • 150 g cervexa
  • 1 (100g) pataca
  • 50 g champiñóns enteiros
  • 25 g cenoria
  • 20 g cebola
  • 2 dentes (10g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Trocear o polo e poñer nunha placa de forno. Acompañar da cebola e cenoria, e regar con aceite. Asar a 180ºC aproximadamente 1h. Acompañar duns champiñóns enteiros e de pataca fritida en dados.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.